Pilates

Pilates er en helt unik træningsform, der styrker både de små og store muskelgrupper. Du får slanke, stærke og smidige muskler – i stedet for korte og fyldige. Med pilates træner du for at opnå fleksible bevægelser og let mobilitet – frem for at styrketræne for synets skyld. Det skal dog lige tilføjes, at det er svært at undgå at få en flot krop, hvis du træner pilates regelmæssigt.

Pilates går i højere grad ud på at få en bedre bevidsthed om din krop gennem anatomisk rigtige bevægelser. Bevægelser, der giver dig en stærk og fleksibel mave- og bugmuskulatur, der styrker ryggen, lænden og skuldrene. Træningen lærer dig at bevæge kroppen så effektivt som muligt og at undgå overanstrengelser og smerter i muskler og led. Det opbygger en større modstandskraft mod skader og slitage på kroppen, hvilket er meget afgørende for, at du kan bevare en sund og velfungerende krop. Samtidig er det fantastisk til genoptræning af skader.

Yderligere styrker pilates øvelserne hele bækkenbunden. En stor fordel for kvinder og mænd – unge som ældre.

Når du dyrker pilates, handler det lige så meget om tankens kraft som om fysisk styrke. Det handler om at sætte tempoet ned, glemme hverdagens stress og sætte fokus på åndedrættet og på, hvordan du bevæger din krop. Træningen begrænser sig nemlig ikke kun til muskulaturen, men giver indre massage og styrke til både krop og sind. Pilates kan udøves af alle – uanset kondition, køn og alder.